Maak kennis met de zorgbeveiligers van NLG Security

NLG Zorgbeveiliging

NLG Security is een specialist in zorgbeveiliging. Onze zorgbeveiligers bewaken de rust en veiligheid binnen uw zorginstelling. Zij nemen taken uit handen, zijn betrokken en flexibel.

24/7

sociaal

Specialist in zorgbeveiliging

Wij werken samen met gemeentes en zorginstellingen in Tilburg en Eindhoven. Onze ervaring en snelheid maakt dat klanten zeer tevreden zijn. We bieden goed getrainde beveiligers, met inzicht en het juiste karakter.

"Ooit viel in een overleg de term ‘zorgbeveiligers' en ik snap helemaal wat daarmee bedoeld werd. De mensen van NLG Security nemen hun taak serieus én breed op. Ik heb heel fijn met ze samengewerkt bij een tijdelijke opvang voor dak- en thuislozen. De mensen van NLG security zorgden voor veiligheid, maar bovenal ging hun zorg uit naar de mensen."

Monique Knapen, beleidsmedewerker 'Veiligheid en Wijken', Gemeente Tilburg

Zorgbeveiligers

Onze zorgbeveiligers ondersteunen zorginstellingen in het leveren van goede en veilige zorg.

Toezichthouders

NLG toezichthouders ondersteunen de beveiligers tegen een lager tarief.

Objectbeveiliging zorg

Beveiligers in de zorg helpen diefstal, inbraak en vernieling voorkomen.

Wij staan voor u klaar!

Wilt u meer informatie over de inzet van zorgbeveiligers en toezichthouders of gelijk een offerte aanvragen? NLG helpt u graag. Wij zijn dag en nacht inzetbaar. Maak direct een afspraak of neem contact op.

Wat is een zorgbeveiliger

Denkt u na over de inzet van beveiligers in uw zorginstelling maar weet u niet precies wat een zorgbeveiliger is? Lees dan verder.

Een zorgbeveiliger heeft vier hoofdtaken:

  • Deelnemen aan bedrijfshulpverlening (BHV)
  • Aanpakken van agressie en geweld
  • Voorkomen van diefstal en inbraak
  • Service bieden aan patiënten, cliënten, begeleiders en bezoekers
 
 

Een vorm van begeleiding en ondersteuning

Zorginstellingen schakelen de zorgbeveiliger in om isolatie van patiënten terug te dringen, vooral in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De zorgbeveiliger biedt een vorm van begeleiding. Dit vermindert de werkdruk, zonder een beroep te doen op moeilijk te krijgen en duurder medisch personeel.

Zorgbeveiliging gaat verder dan alleen ingrijpen bij agressie. Onze beveiligers ondersteunen het zorgpersoneel, bijvoorbeeld met het uitdelen van eten. De beveiligers zijn vaak ook een vertrouwenspersoon: bieden een luisterend oor, wanneer gespecialiseerd personeel geen capaciteit of tijd heeft.

 

Ervaring in de zorg

NLG zorgbeveiligers hebben ervaring in de zorg. Naast overtuigingskracht en een natuurlijk overwicht kunnen ze zich goed inleven in de ander. Ze zijn integer, oplossingsgericht en loyaal. NLG Security kenmerkt zich in de volgende punten:

  • Klantgericht
  • Eerlijk
  • Proactief
  • Stressbestendig

Verschil toezichthouder en beveiliger in de zorg

We leveren toezichthouders als ondersteuning van zorgbeveiligers. Een toezichthouder heeft geen diploma in beveiliging. Dat maakt ze goedkoper. Toezichthouders ondersteunen de zorgbeveiliger, met extra toezicht en hulp waar mogelijk.

Zorgbeveiliger opleiding

Er bestaan verschillende trainingen en opleidingen tot beveiliger in de zorg. NLG Security werkt samen met Explain. Al onze zorgbeveiligers haalden het certificaat Beveiliging in de zorg. Daarbij hebben ze minimaal MBO Beveiliger niveau 2.

Zorgbeveiligers werken binnen de kaders van WGBO, Wvggz, Wzd en de wet BIG. Zij weten veilig om te gaan met patiënt en cliëntgegevens (AVG). En handelen volgens de afspraken tussen een zorginstelling, politie en justitie.

wil jij Werken als zorgbeveiliger?

De rol van zorgbeveiliger is niet voor iedereen weggelegd. Het is niet te vergelijken met reguliere beveiliging. Je werkt met mensen die minder of niet zelfredzaam zijn. Ook heb je te maken met specifieke wet- en regelgeving.

“Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste, hardwerkende mensen”

Een groot gedeelte van het werk is service. Mensenkennis is erg belangrijk. NLG Security is trots op zijn zorgbeveiligers. Zij werken in vaste dienst en op zzp-basis. Het salaris van een zorgbeveiliger is afhankelijk van ervaring en je contract. Wil je bij ons werken als zorgbeveiliger of eerst meer weten over werken bij NLG? Blader door onze vacatures of bel gewoon eens!